Insigne Geschiedenis – Deel 2.

11 mei 2019.
Insigne Geschiedenis – Deel 2.
Deze week doken we de geschiedenis in van de gewone man en vrouw. Vroeger ging bijna alles op spierkracht en dat konden we niet beter illustreren dan met een paar heerlijke potjes touwtrekken.
Eerst trokken we touw in twee groepen en daarna mocht iedereen individueel laten zien hoe hard hij of zij kon touwtrekken.
De volgende opdracht was om takkenbossen te maken om een vuur mee te maken waar je dan weer op kon koken. Guusje maakte er met het bijgeleverde touw een soort rugzak van en Levi gooide gewoon een hele boom over de schouder. Deze takkenbossen werden ’s-Middags meteen opgestookt bij onze St.Jorisviering.
De voorpret voor het boogschieten was al enorm en nadat iedereen was geweest was er ook veel napret, want de meesten van jullie schoten de pijlen goed richting doel.
Na de limonade moesten jullie aan de slag met de Canon van Nederland. De vijftig meest opvallende gebeurtenissen uit onze vaderlandse geschiedenis lagen allemaal door elkaar en het was aan jullie om alles weer netjes op een rijtje te krijgen. Dat ging natuurlijk heel goed !
De Woudwachters die er bij de eerste Insigne Geschiedenis opkomst niet bij waren krijgen op de Huttenbouwopkomst alsnog de kans om het insigne te verdienen.