Oceanen-Opkomst

13 maart 2021.
Oceanen-opkomst.
We begonnen de opkomst met iets wat we lang niet hadden gedaan en dat was
een “Ren Je Rot “ kwis. Onderwerp was natuurlijk “De Oceanen” en daar wisten jullie echt heel veel van. De vragen gingen over kwallen, walvissen, keizerpinguins, eilanden, zeeschildpadden, enzovoort.
Eigenlijk dachten wij dat jullie het halverwege wel voor gezien zouden houden, maar iedereen bleef enthousiast, zelfs na een paar “instinkers”……
Terwijl Valerie en Yannick nu met een groepje Woudwachters inktvissen ging vangen, ging Bert met de andere helft een zeekarper knutselen. Beide activiteiten waren populair, want jullie konden er geen genoeg van krijgen. En toen sloeg het weer opeens om, net als op echte oceanen, en moesten we alles naar binnen verplaatsen. Het Speurderslokaal bracht uitkomst en daar kon je ook heel goed inktvissen voor een ander wegkapen met een fietsband.
De karpers van de andere groep werden ook supergaaf, maar konden we niet helemaal afmaken. Maar wees gerust, volgende week hangen die ook aan een eigen hengeltje.
Aan het eind van de opkomst hadden we een verrassing voor de jongens, want vorige week hadden de meiden natuurlijk iets gehad. De Dinosaur pen die van kleur kon verschieten viel goed in de smaak…..net als de bonbons van vorige week.