De Chinese Muur

1 februari 2014.

Dat we aan de muur gingen bouwen was jullie meteen duidelijk en wat ging het eerste spel gaaf hè !
In het begin moesten de murenbouwers heel slim en snel zijn,omdat ze nog helemaal geen hulp hadden,maar hoe meer welpen er getikt waren,hoe moeilijker het werd om een gaatje in de muur te vinden om er door heen te komen.

Bij het schreeuwspel dachten we jullie in de war te kunnen brengen met een kabaal van potten en pannen.Jullie gehoor was echter nog prima en alle boodschappen werden goed opgevangen totdat…..de afstand tussen de groepen steeds groter werd.Met elke meter meer tussen de groepen werd het moeilijker om de boodschap te ontcijferen.

De draak is in China nog in hoog aanzien en wij eerden de draak door over zijn gigantische staart te springen.Onze nieuwe leidster Hindira was de drakenstaartslingeraar en dat deed ze heel fanatiek.Jullie waren echter nog fanatieker,want niemand wilde af zijn.Uiteindelijk waren het onze bikkels,Ella,Lisette en Pina die als laatsten overbleven.

Voordat we limonade gingen drinken deden we een spel met echte chinese snoepjes en eetstokjes,inderdaad,we moesten de snoepjes met de stokjes gaan ophalen.
Toen we uiteindelijk de snoepjes mochten openmaken,merkten we dat de chinesen toch een andere definitie van lekker hebben….

Chinees ballen was ook een spel om het chinese nieuwjaar mee in te gaan.We stonden in een grote kring en gooiden dan een bal over.Degenen naast de vanger moesten dan echter de arm omhoogsteken die het dichtste bij de vanger/ster was.Verwarrend,maar wel erg leuk.

Als afsluiter van de middag gingen we chinese hoedjes maken met teksten uit chinese kranten.Reuzegezellig werd het en eigenlijk baalde iedereen dat we weer moesten afsluiten.