De Mowgli en Shanti sportdag.

18 oktober 2014.

De Mowgli en Shanti Sportdag.

Sportdag bij Scouting is natuurlijk altijd om naar uit te kijken,omdat er vaak net iets anders wordt gesport.
Zo begonnen we vandaag met een hoepelcompetitie.Sommige welpen herkenden het meteen als oeroude sport en we hadden er vandaag ook natuurtalenten tussen zitten die de hoepel razendsnel over de baan lieten rollen.
De tweede sport herkenden jullie ook meteen,het was namelijk Jeu de Boules ! Het werden echte wedstrijdpotjes waarbij ook regelmatig de tegenstanders werden weggetikt.
Bij het derde onderdeel keken jullie wel vreemd op,want jullie kregen een opgerolde krant in de handen gedrukt en wisten niet dat we daar bij Scouting al eeuwenlang hockey mee speelden.Na de tip om even op het uiteinde te gaan staan om een mooie kromming te krijgen ging de wedstrijd van start.Gelukkig gebruikten we geen échte sticks,want regelmatig kreeg iemand een krant tegen z’n kop…..
Ploeg Geel kwam snel op voorsprong,maar uiteindelijk won ploeg Groen door voortreffelijk veldspel.
Na de limonade gingen we stokworstelen,voor de leiding een heel bekend spel,maar voor de meeste Woudwachters was het toch de eerste keer dat ze dit deden.

Om 15.45 uur was het tijd voor het grote installatiespel met Lars,Destiny en Sammy in de hoofdrol.Het werd Hollandse Leeuwen,want dat hadden we al maanden niet meer gespeeld.Floris en Duuk wonnen overtuigend,maar iedereen had gewoon heel veel lol.

Na de installatie kreeg iedereen ook nog een mooie medaille mee naar huis en werden Plamen en Temelko ook lid van onze Scoutinggroep.Die gaan we in november dus ook Woudwachter maken !