De Afrikaanse opkomst.

01 november 2014.

De Afrika-opkomst.

We wilden net als de afrikaanse stammen zelf ons eigen brood gaan bakken en daarom begonnen we met het kneden van het deeg.Jullie deden dat echt super en er ging geen kruimel deeg verloren.Omdat het deeg nu moest rijzen konden wij net als in Afrika ons eigen hout gaan sprokkelen voor het kampvuur.Het leukste van het sprokkelen was dat jullie heel goed samenwerkten en zodoende konden jullie hele bomen naar de kampvuurcirkel sjouwen.
Nadat Han een begin had gemaakt met het vuur,mochten jullie ook zelf gaan stoken en dat vonden jullie best wel spannend.Jullie maakten het hout mooi op maat en daarna was het zaak om het mooi op het vuur te krijgen.
Ook het vuur had nu even tijd nodig,nee niet om te rijzen,maar om te verbranden tot mooie hete as.
In die tijd deden we een spel met de Bantoes,de Hoetoes en de Zoeloes.Elke speler had twee linten,die moesten worden afgepakt,maar elke stam mocht maar van één andere stam de linten afpakken.
Na dit spel mocht iedereen zijn handen wassen en konden we stokbroden gaan bakken.Jullie deeg was zo goed gelukt dat de eerste welpen al snel hun broodjes konden vullen met knakworstjes.
Het was een schitterende opkomst op een schitterende zomerse novemberdag.