Het Boxtrollen-weekend.

25 en 26 april 2015.

Het Boxtrollenweekend.

Ondanks een verschrikkelijk weersvoorsspelling werd het toch een zeer zonnig en droog weekend en dat kwam goed uit,want kartonnen dozen kunnen niet tegen nattigheid.
Het weekend begon bij een afgrond waar niemand in wilde vallen en daarna deden we een werpspel met baby “Eitjes”.
Eerst vonden het werpspel maar simpel,maar na afloop konden jullie niet meer stoppen en gooiden jullie “Eitjes” ook over toen we naar het clubhuis terugliepen.
Bij het clubhuis deden we een spel met slechterik Archibald Hebbesma.Dit trefbal kon je omtoveren in een slechterik mét hoed en dat wilde je natuurlijk niet…..
Van al de activiteit in de middag hadden we wel dorst gekregen en jullie snakten er ook naar om echte Boxtrollen te worden.Na de limo gingen we dan ook aan de slag om onze eigen dozen te maken.Iedereen was heel origineel en zo leek geen één doos op een andere.Toen ze klaar waren gingen jullie meteen in de doos naar buiten om er in en mee te spelen.
Lisetta en Hindira waren vandaag leiding en kookstaf in één en zij hadden heerlijke macaroni met kaas en ham en een gezonde salade gemaakt en die ging er goed in.Ook het typische Boxtroltoetje,vlaflip met slagroom,was zo verorberd.
Na de afwas en een uurtje binnen gingen jullie naar de Sneuvelheuvel voor een super potje “Wie is er bang voor de Boxtrollen”,het zand en de helling maakte alles extra gaaf.
Teruggekomen in het clubhuis konden jullie meteen in de bios gaan zitten om naar de film De Boxtrollen te gaan kijken.Dit deden jullie echter niet,want jullie wilden eerst je eigen doos halen en dan daarin de film gaan bekijken.
Wat een schitterend idee !
De film was zo boeiend dat we jullie anderhalf uur kwijt waren,maar gelukkig waren jullie weer volop aanwezig bij het kampvuur met chippies.
Het nachtspel werd een sluipspel door het bos.Jullie mochten geen zaklamp mee en dat maakte het wel erg eng.Toch wisten zes van jullie Bert te bereiken zonder dat hij er erg in had.

De zondag begon met heerlijke geuren uit de keuken en uit het Speurderslokaal.We wilden jullie verassen met een echt Boxtrollenontbijt met wentelteefjes en wafels en daar waren erg content mee.Dat jullie dit ontbijt hard nodig hadden wisten jullie nog niet,want als grote verrassing van het Boxtrollenweekend gingen we naar Planet Jump.
Dit uitje was een schot in de roos,want jullie er echt zin in.
Terwijl jullie aan het springen waren,maakten de leiding het programma al voor de volgende week en na het springen konden we jullie ook nog blij maken met een lekker ijsje.

Het weekend werd afgesloten met een Boxtrolworstelcompetitie,Lars en Esra waren de finalisten,maar daar voor hadden de andere welpen ook al laten zien dat ze aardig konden worstelen.