De EHBO-opkomst.

09 mei 2015.

De EHBO-opkomst.

Vandaag gingen we ons verdiepen in de Eerste Hulp bij Ongelukken. We begonnen met “Iemand is hem,niemand is hem” en als je geraakt was moest je je laten verbinden bij de “Verpleegsters”….. En inderdaad,na een tijdje leek het steeds meer op het oude “Ongelukstikkertje”.
Het tweede spel was al veel serieuzer,want nu leerden we de Rautek-greep en daarme redden jullie je medewelpen uit een gevaarlijke situatie.
Ook de opdracht om elkaar op verschillende manieren te verbinden met verband ging super.Er werden nepwonden gemaakt en daar deden jullie heel netjes de verbanden omheen. Nog met de verbanden om deden we daarna een “Ren Je Rot” EHBO-kwis met meer dan twintig vragen over dit onderwerp.Je kon een pleister winnen met een goed antwoord.
Na de limonade werd het weer BLOEDserieus en leerden we de “Stabiele Zijligging”.
Het slotspel werd een écht succesnummer,we deden flessenvoetbal en de fles met water was de patiënt die je in leven moest houden.We wisten echt niet dat jullie zo goed konden voetballen !
Vandaag heeft Hindira ook haar opleiding tot welpenleidster succesvol afgerond en dat is natuurlijk een felicitatie waard.