Opkomst met Koning Lowie.

30 mei 2015.

Opkomst met Koning Lowie.

Op deze schitterende middag in mei mocht Koning Lowie eerst laten zien hoe snel hij de andere apen uit zijn omgeving kon tikken.Voor Lowie was dat niet altijd makkelijk,want als de voeten van de vloer waren,dan was de andere aap vrij….
Hierna deden we een Apendans waarbij je over een rondslingerend touw moest springen,dit was één van jullie favoriete spelen,ook al kon je af en toe behoorlijk onderuit gaan. Op een opkomst met apen moesten we natuurlijk ook iets met bananen doen en dit keer kon je een banaan veroveren door je spiegelbeeld te verslaan…..maar soms werd je verslagen door je spiegelbeeld…..maf hè.
Na deze drie spelletjes gingen we aan de slag met een combinatie van behendigheid en smokkelen.Je moest namelijk pinda’s met een badmintonracket in een teil slaan en die pinda’s moest je dan naar je eigen plek smokkelen.
Om het extra spannend te maken kreeg iedereen een apenstaart en als je die kwijt was,moest je hem terugkopen met je veroverde pinda’s.Na een half uur spelen wilden jullie nog steeds doorspelen en dat zegt wel iets over hoe leuk jullie het vonden.
We sloten de opkomst rustig af met het knutselen van aapjes met armpjes en beentjes van muizentrappen,hierdoor kon je ze heel leuk ophangen in je kamer.