De Ninja opkomst.

16 januari 2016.
De Ninja opkomst.
Even leek het erop dat het eerste spel met de zwarte en witte Ninja’s in de soep zou lopen omdat jullie allemaal naar het “veilige” klimrek liepen…… Gelukkig werd het spel door een kleine wijziging ineens heel gaaf. Vanaf verschillende plekken in de speeltuin gooide de leiding de ronde schijf met witte kant en zwarte kant in de lucht. Jullie moesten dan komen kijken wie de tikkerninja’s werden en welke ninja’s veiligheid moesten zoeken. Het werd nog spannender toen we de ronde schijf achter bomen gingen leggen. Één potje werd onbeslist, want Abel en Sari waren gewoon onverslaanbaar.
Het tweede Ninjaspel deden we in twee variaties, de eerste was dat je het lichaamsdeel waar je geraakt was niet meer mocht gebruiken en daarna deden we een afvalrace waarbij vijf welpen écht meester waren in het ontwijken van de aanval.

Bij het derde spel werd de Ninja een Sumoworstelaar, dit keer niet met een dikke buik, maar met een grote opblaasdolfijn voor je om de ander uit de kring te duwen. Samy en Duuk werden de super Sumo-ninja’s.
Dat je met een simpel kartonnetje een prima werpster kan maken bewezen jullie tijdens het knutselen. Jullie verbeterden trouwens ook de werpkunsten van de leiding, want jullie werpsterren vlogen echt met een behoorlijke snelheid door de lucht. Sommige welpen maakten de sterren iets kleiner dan het voorbeeld en dan had je écht een “killer”….

Vandaag hadden we in plaats van limonade een lekker bakkie thee met chocolade-koeken en onder het genot van die combinatie verzonnen jullie ook weer een heleboel programma-ideetjes voor de komende maanden.
Tot slot werd Valerie geïnstalleerd, maar eerst moest ze Joe zien te pakken bij het Kat en Muis-spel dat echt heel goed ging. De muren sloten Valerie steeds mooi in en dus werd het nog een latertje.
Daarom doen we volgende week het spel met de knuffel en het grote doek.

Ninja07