De Paasopkomst

26 maart 2016.
De Paasopkomst.
Wij kregen weer eens wat we dik verdienden…..een prachtige zonnige opkomst waarbij je gewoon zonder jas lekker een vuurtje kon stoken én bezoek van nieuweling Duncan.
Dat stoken ging jullie heel goed af, want hoewel elk groepje een ander soort kampvuur maakte, lukte het jullie toch om er prachtig “de fik” in te krijgen. Nu moesten jullie echter al weer naar binnen om een pizza Calzone te gaan maken. Alle groenten waren uiteraard vers en werden door jullie prachtig gesneden als echte Masterchefs. Intussen maakten we van jullie vier vuurtjes één groot vuur waar een écht scoutingbarbeque-rek bovenop gezet kon worden. Dat was een tip van onze Hopper Mirjam en daar waren we heel blij mee, want nu konden we de pizza’s toch iets makkelijker omdraaien.

Terwijl de pizza’s boven het vuur gaar lagen te bakken, konden wij aan de slag met ons traditionele eierzoekspel. Elk groepje mocht eieren zoeken in hun eigen groepskleur en op die eieren stond dan hoeveel chocolade-eieren je daarvoor kreeg. Je moest wel tactisch spelen want op was op.
Nadat alle eieren gevonden waren konden jullie aan de pizza’s gaan beginnen. Omdat we gelukkig de namen op het folie hadden gezet kreeg iedereen snel z’n eigen pizza op het bord en toen de folie opengevouwen werd sloegen we echt allemaal steil achterover, want de pizza’s waren perfect gebakken én smaakten super.

Tot slot verdeelden de groepjes de choco-eitjes eerlijk onder elkaar en konden we zeer tevreden beginnen met het Paas-weekend.

Pasen201619