Jungledag 2016

De Jungledag 2016.
Deze Jungledag stond in het teken van de natuur en wel in het bijzonder het beschermen van de Toekomstboom.
Op zaterdag 28 mei kwamen de welpen van Scouting Rustenburg, Scouting Haagse Hout, Scouting Ferguson en Scouting Be Pals-Pr.Juliana samen bij de welpen van Scouting De Rimboejagers in hun nieuwe onderkomen op Ockenburgh.
Het moet gezegd worden, hun clubhuis ligt er schitterend bij en met het mooie weer erbij was het plaatje compleet.
Bij de opening waren er twee wilde houthakkers die zomaar in de eerste de beste boom begonnen te hakken. De boom was daar niet blij mee en probeerde al snel de wortels te nemen totdat de dienbladwolf tussenbeide kwam. We vroegen of alle welpen wilden helpen om de houthakkers op andere gedachten te brengen. Dat gingen we doen met spelletjes waarin het mooie van de natuur centraal stond én met een houthakkersafschriklied dat iedereen luidkeels meezong.

Om de spieren lekker los te krijgen begonnen we met een speciaal Stuurboord/Bakboord met allerlei commando’s die direkt hadden te maken met bomen en houthakkers. Ook de leiding speelde fanatiek mee, maar was natuurlijk geen partij voor alle superwelpen.

Hierna maakten we zestien groepjes die op acht posten steeds een spel tegen of met elkaar speelden. Het gave van deze Jungledag was dat je steeds kennismaakte met een andere groep en dat beviel uitstekend.
We wisselden op een vrolijk olé-olé lied en tussendoor kreeg iedereen limonade.

Opvallende spelletjes waren er genoeg, want alle groepen hadden het beste uit de kast gehaald.
Het katapultschieten met de voeten was niet te filmen spannend, het vliegtuigjes vouwen had de wind mee, het Ratten en Raven maakte je horendol en het Milieuspel gaf stof tot nadenken.
Ook bij de giftige steen en het bomen ontwortelen zagen we alleen maar welpen dubbel liggen van het lachen én soms van de pijn als je arm half uit de kom werd getrokken…..maar dat was bijzaak…toch.

De middag werd perfect afgesloten toen de houthakkers zo omgeturnd waren dat ze besloten om een boom te laten planten. Twee welpen van de Rimboejagers mochten dit doen en als jullie over vijfentwintig jaar samen met je eigen kinderen langs het clubhuis van de Rimboejagers loopt dan herinneren jullie je deze waanzinnig gave dag nog.

jungledag201613