De Pokémon opkomst

4 juni 2016
De Pokémon-opkomst.
Meteen bij het eerste spel werd er een verbeten strijd geleverd om zoveel mogelijk POCKET-MONSTERS te veroveren. Je kreeg de mafste opdrachten en daarbij kon je ook nog je leven verliezen…. Toch werden jullie steeds slimmer in het verkrijgen van de kaartjes en ook de opdrachten werden steeds vlotter gedaan.
Na afloop mochten jullie de kaartjes verdelen en daar waren jullie heel blij mee.

Net voor het volgende spel gebeurde er iets wat we het afgelopen jaar niet meer tegenkwamen, jullie werden namelijk weer erg handtastelijk op een niet zo vriendelijke manier. Uiteraard spraken we jullie er op aan en dat zullen we ook nog een keer volgende week doen.
Gelukkig ging het uitdaagspel daarna heel leuk. Jullie mochten een Pokémon uitdagen voor een stokworstelgevecht of een hanengevecht en er was één groep die er met bijna alle punten vandoor ging.

Voor het derde programmaonderdeel mochten jullie per groep een spel verzinnen en dat deden jullie heel enthousiast. Het Pokémon-Stratego was een doorslaand succes en het tikspel had precies de juiste lengte en eigenaardigheden.

We besloten de opkomst met een spel waarbij je kon aantonen een echte Pokémon-master te zijn.
In het midden van een kring stond een welp met een bal, de anderen stonden erom heen met de handen voor zich tegen elkaar. Met een schijn beweging konden die handen dan losgekregen worden, maar de bal mocht ook echt worden gegooid en dan moest je hem vangen.
Joe was uiteindelijk de enige echte Pokémon-master.

Pokémon-opkomst