Het Superhelden Weekend.

26 en 27 november 2016.
Het Superhelden Weekend.
Stel je voor, je hebt drie kinderen en vier ballen……alle drie de kinderen moeten eerst één bal over hun lijn krijgen en gaan dan strijden om de overgebleven bal….. Inderdaad dat werden aardige spektakelstukjes !
En stel je voor, er liggen allemaal stukken kryptoniet in een veld, die je alleen maar met speciale grijpers kan pakken……Inderdaad dat werd een razendspannend spel.
Zo begon ons Superhelden Weekend hartstikke actief, maar met het derde spel schoten we echt in de roos, het was namelijk een combinatie van Levend Stratego én Vlaggenroof en dit keer had elke ploeg ook maar vier kansen om de vlag te stelen, want die vlaggenrovers waren nergens veilig.
De superhelden veroverden de vlag twee minuten sneller dan de Superschurken en daar waren de schurken niet blij mee.
We sloten het middagprogramma af met een potje Bumpity, Bump, Bump, Bump. Iedereen had een Superheldennaam en kreeg dan de opdracht om een andere held in de kring op te sporen en zijn/haar naam te noemen. Degene in het midden kon van deze welp winnen door heel snel twee keer Bumpity, Bump, Bump, Bump te roepen.
De avond begon ook goed met de maaltijd van twee echte Superhelden, de moeder van Carlo en de vader van Sami. Zij schotelden ons echt een heerlijke maaltijd voor met gekruide kippenboutjes, goedgevulde pasta’s en een heerlijke salade. En zelfs de radijsjes werden goed naar binnen gewerkt.
In de avond begonnen we rustig, met het maken van mooie maskers die ons onherkenbaar moesten maken voor de Superschurk. Deze liet later op de avond zien dat hij het hele heelal wilde veroveren.
Toen de maskers af waren gingen we het pikdonkere bos in waar je moest uitkijken voor een oplichtende vuurbal en later mocht sluipen naar de schuilplaats van de Superschurk.
Dat sluipen ging trouwens waanzinnig goed, want alle welpen kwamen ongemerkt langs de Superschurk.
We sloten de dag af met het zetten van de schoenen voor Sinterklaas en het zingen van hele aparte Sinterklaasliedjes……
Op zondag werd iedereen wakker van de heerlijke pannenkoekenlucht die uit de keuken kwam.
Hindira had namelijk het lumineuze idee om te gaan ontbijten met pannenkoeken met spek en normale pannenkoeken. Daarna deden we een Ren Je Rot kwis over een heleboel Superhelden en trokken we omgekeerd touw naar leuke hulpmiddeltjes voor Superhelden, waarbij vooral het fluitje erg populair was.
In de middag boksten we elkaar van een touw en vonden we Superkrachtlollies in de schuilplaats van de Superschurk.
En stel je voor dat je geblinddoekt door een veld met giftige spinnen moet lopen, dan heb je je ons laatste spel van het weekend voorgesteld…..
Het was een heel gaaf weekend met een supergaaf cluppie welpen.
superhelden37