Slangen en Ratten.

11 februari 2017.
De Slangen en Ratten opkomst.
Uiteraard begonnen we deze opkomst met het alomgewaardeerde spel waarbij twee slangen moeten proberen om elkaar bij de staart te pakken. Dit werd extra spannend door de glibberige sneeuw. Na twee potjes veranderden we de spelregels en moest één slang de staart van de andere tikken én als je losliet moest je ook naar de andere slang.
Hierna vochten vier ratten steeds om een zak voedsel. Je mocht hierbij alleen maar aan de zak trekken en niet aan elkaar. Thomas en Emma wonnen potje na potje, totdat ze tegen team Duuk en Joe moesten. Zij evenaarden Thomas en Emma en zo kregen we een heerlijke finale die als we eerlijk zijn, hartstikke gelijk eindigde.
Dat een slang steeds vervelt deden we na met een vervel-estafette die zijn weerga niet kent. Eerst een slalom, dan blokkenlopen, dan klimmen en vervolgens ook nog zaklopen. Jullie waren na deze inspanning écht helemaal op en toe aan een flinke chocoladekoek én limonade.
We zongen ook nog een prachtige versie van “ Er zijn er twee jarig “ voor Joe en Niels en daarna trakteerde Joe allemaal lekkers in dierenthema.
Het laatste uur was gereserveerd voor een heerlijke glibber en glij tocht door het besneeuwde bos en midden in dat bos speelden we ook “Slang en Rat”, wat natuurlijk het bekende “Kat en Muis” spel was.