De Overvliegopkomst.

9 september 2017.
De Overvliegopkomst.
Vandaag kwam bever Christiaan naar de Woudwachters én we hadden nieuweling Levi op bezoek.
Verder stond de opkomst natuurlijk in het teken van de oer-woudwachters Joe, Esra en Carlo. Zij gingen deze middag over naar de Bosgeuzen…..maar eerst wilden we gepast afscheid nemen.
Het eerste spel was altijd al een favoriet bij de dolle drie en dat was “trefbal in de kring”. Joe, Carlo en Esra moesten iedereen uit de kring tikken en dat werd weer een spektakel. Remi was de grote winnaar en mocht ook het volgende potje blijven staan toen de drie overvliegers plaats namen in de kring en wij hen moesten afgooien. Het mooie was dat Remi ook dit potje won.
Hierna gingen de drie gebroeders een afscheidslied maken terwijl wij afscheidskussensloops voor ze gingen versieren.
Om drie uur werden Carlo, Joe en Esra overgejonast naar de Bosgeuzen en daarna zongen zij hun hele gave afscheidslied.
Omdat de Bosgeuzen deze middag eerder naar huis gingen, mochten Jarlo, Coe en Ares nog lekker meedoen met het tweede gedeelte van de opkomst vol groene zeep, eieren, water en meel.
We deden eerst een nog nooit vertoond spel met een zeil met supergladde groene zeep. Je moest op je blote voeten en met een ei op een lepel in je mond, heen en weer lopen over het zeil. De glibber(val)partijen waren hartstikke gaaf, vooral als je ook nog met je billen boven op dat ei tercht kwam…..
Na de limonade gingen we op datzelfde zeil pinâta slaan, met een pinâta gevuld met snoep en heel veel bloem. Het was dus niet zo makkelijk om een snoepje te bemachtigen.
Als grote knalafsluiter deden we het scheerschuimspel waarbij je eerst heel hard op een toef scheerschuim moest slaan en daarna weg moest wezen omdat je het scheerschuim wel eens in je haar kon krijgen.
Hiermee was er wederom een kikke opkomst afgelopen met drie jongens in de hoofdrol die we nooit zullen vergeten.
Carlo, Joe, Esra het ga jullie goed !