Hathi en het vreemde kompas.

2 september 2017.
Hathi en het vreemde kompas.

Een half uur voor de opkomst werd de leiding wel wat nerveus, want er kwamen steeds meer afmeldingen binnen…… Maar toen het uiteindelijk twee uur was waren de meeste Woudwachters toch tip top paraat. Bovendien had Emma haar vriendin Edda meegenomen en die werd meteen goed in de groep opgenomen.
Het eerste spel was natuurlijk om snel de windrichtingen op een kompas te leren, maar dit keer moest je huppelend, fladderend, achteruitlopend of wijdbeens naar het zuiden, westen, noorden en oosten. Naar de andere windrichtingen mocht je gelukkig nog snel hardrennen.
De laatste die steeds aankwam was af en de winnaar mocht een kompas uitzoeken.
Dat Hathi niet zo maar iedereen in zijn territorium toelaat kon je ondervinden bij het spel “Hathi”, wat wel erg leek op het vertrouwde “Hollandse Leeuwen”…..
Met deze twee spelletjes beoefenden jullie echt een uur topsport en daarom werd het tijd voor iets rustigs. Eerst maakten Elia en Temelko voor iedereen twee bekers limonade en daarna konden we aan de slag met het maken van fruitspiesjes mét marschmellows. Toen alles gespietst was kon je de spiezen roosteren, daarna aardbeiensaus er over en smullen maar.

Voor het nieuwe seizoen deden we meteen een ideetjes-ronde, jullie hadden veel inspiratie van
“Survival” tot “Pokémon” en van “Scoobi Doo” tot een “Halloween”-opkomst.
Gelukkig wilden jullie ook weer allemaal op weekend en dat gaat in december gebeuren.

We sloten af met een groeps-klimspel. Het klimrek met de glijbaan lijkt natuurlijk als twee druppels water op Hathi. De uitdaging was om zo snel mogelijk met je groepje Hathi te beklimmen en daarna van zijn slurf glijden. De allersnelste tijd was 25,12 seconden, maar ook de twee andere groepjes bleven onder de halve minuut met 26,08 en 27,12 seconden.

We merkten het al, de leiding hoeft nooit meer nerveus te worden, want dit wordt een topseizoen !