De Open Buurt Dag 2017.

23 september 2017.
De Open Buurt Dag 2017.
De Buurt heeft het geweten, want op de Open Buurt Dag liet de Be Pals de buurt schudden op de grondvesten.
Onze Open Dag is al jarenlang een goed bezochte traditie, maar dit keer was er nog groter uitgepakt met allerlei kikke, maar superechte scouting attracties. Als je het clubhuis naderde rook je meteen al de heerlijke geur van de pannenkoeken die op maar liefst vier branders tegelijk werden bruingebakken én iedereen viel meteen voor de nieuwe atrractie : Het Boomklimmen !
Maar ook bij de activiteiten die er altijd zijn zagen we heel veel blije gezichten.
Je kon een pittig kussengevecht houden op een constructie die Bart expres wiebelig had gemaakt en daarna kon je je uitleven op het luchtkussen. Als je dan even op adem wilde komen ging je een potje hoger/lager spelen of je liet je lekker schmincken.
Bij het kampvuur droop de traditie eraf bij Mirjam en Els, bij hun kon je weer heerlijke marschmellows roosteren of gewoon effe lekker fikkie stoken…..dat kan allemaal bij de Be Pals.

Ook binnen werd elke meter van het clubhuis gebruikt, bij Lisetta en Arianne kon je lekker knutselen en het Reizend Scouting Museum trok vandaag heel veel aandacht. Bij de info-stand werd onze voorzitter steeds blijer, want er waren nieuwe leden in te schrijven én een heleboel kinderen komen volgende week kijken bij alle onderdelen.

Uiteraard was het weer lachen geblazen bij de Snoepclown en je werd lichtelijk gestoord als de Jenga-toren vroegtijdig instortte. Lekker maf doen kon je op het grote twisterdoek en je creativiteit kon je kwijt met stoepkrijt.

Het Phoenixvendel verzorgde ook een behendigheidsspel met prijzen en voor wie het aandurfde kon je ook geblinddoekt een tent opzetten om daarna meteen kruisboog te gaan schieten.

Vandaag kon ook iedereen de plannen voor een nieuwe speeltuin bekijken en Monique hees horden piepels in een mooi jubileumshirt.

Het was een dag die te mooi was om waar te zijn, maar die heb je wel meer bij onze scoutinggroep…..toch…..