De Stripfiguren-opkomst.

30 september 2017.
De Stripfiguren-opkomst.
Het eerste spel begon fantastisch, want iedereen had meteen door hoe je Lucky Luke en zijn paard Jolly Jumper moest nadoen. Alleen moest Jolly Jumper soms nog wel in toom worden gehouden, want hij sprintte zo snel dat Lucky Luke soms moeite had om in het zadel te blijven.
Bij het tweede spel mocht je als Smurf proberen om Gargamel eens flink af te ranselen, dit moest echter wel geblinddoekt dus dat was nog niet makkelijk. Ook al het onschuldige publiek moest uitkijken voor de boze Smurf, maar er vielen geen ernstig gewonden……behalve Thomas dan…..

Nu was het tijd voor de klassieke kat en muis strip : Tom en Jerry. Uiteraard deden we dat met het net zo klassieke scoutingspel : Kat en Muis. Elke kat kreeg steeds één minuut om de muis te tikken, maar in het huis met steeds wisselende muren was dat niet zo makkelijk.

Na de limonade met griezelkoeken mocht iedereen zijn/haar eigen strip maken en daar zaten echt juweeltjes tussen. Jullie zelfverzonnen stripfiguurtjes zagen er stripobello uit, maar ook de teksten waren fenomenaal.

We eindigden met een heerlijk actiespel in het bos met drie groepjes verstrooide striptekenaars en drie hele goede GUMMEN. De tekenaars moesten hun strips terugvinden in het bos en dan terugzetten in hun albums. De GUMMEN wilden echter alles uitgummen en probeerden natuurlijk al die pagina’s af te pakken. Het spel werd lekker fanatiek en slim gespeeld en kan dus welk eens een klassieker worden.

Vandaag hadden we ook de gebroeders Niccolo en Daniele te gast. Zij hadden op de Open Buurt Dag kennis met ons gemaakt en kwamen nu een keer meedraaien. Uiteraard vinden we dat hartstikke leuk.