De Knoop – Opkomst.

25 november 2017.
De Knoop-opkomst.
Zeno, Daniele en Niccolo stonden het eerste half uur in het middelpunt, want zij werden vandaag geïnstalleerd. Eerst deden ze alle drie een spel waarbij zij Shere Khan waren. De andere welpen liepen in een kring om hen heen en dan mochten zij aftellen naar een moment waarop de welpen getikt mochten worden. Jullie vonden het allemaal een leuk spel, want iedereen wilde wel een keer voor Shere Khan spelen.
Na de installatie mochten jullie in groepjes tien knopen gaan leggen waarvoor in het bos de voorbeelden hingen. Als er een knoop gemaakt was mocht je hem op een knopenbord timmeren.
Niet alle knopen lukten, maar jullie gaven niet snel op en zo ging bijna iedereen toch met een mooi knopenbord naar huis.
Bij de limonade verraste Duuk ons op zelfgebakken koeken die echt formidabel smaakten en daarna deden we een spel met pioniertouw. Jullie mochten drie touwen zo in elkaar knopen dat het voor een ander groepje onmogelijk zou worden om de knoop te ontrafelen. Na het wisselen van de grote knopenbrij lukte het toch ieder groepje om de knopen er uit te krijgen.
En ineens ging het hagelen en hadden jullie een gratis snack, want iedereen ging met de mond open de grote hagelstenen opvangen.
Het slotspel leek niets met knopen te maken hebben, maar wees eerlijk, jullie benen kwamen wel degelijk behoorlijk in de knoop bij het stoklopen. Twee welpen hielden een stok vast en moesten die dan steeds onder en over een derde welp halen terwijl die ook nog vooruit moest komen.
Ook Guusje, het zusje van Duuk, vond dit spel fantastisch.
Nu mochten Zeno, Daniele en Niccolo proberen om Baloe uit zijn hol te halen. Als dat lukte kregen ze een leuke jungleknuffel als installatie kadootje.