De Sinterklaas-opkomst.

2 December 2017.
De Sinterklaasopkomst.
Sinterklaas kwam klokslag twee uur gelijk met jullie naar de opkomst. Uiteraard zongen we hem en zijn Pieten meteen het lokaal in en terwijl jullie genoten van de pepernoten riep hij al meteen het eerste Nest bij zich. Van iedereen wist hij wél iets te vertellen en als je geluk had mocht je ook laten zien wat je kon. Tussendoor liet de Sint Bert allemaal Scoutingliedjes zingen samen met jullie. Van het zelfgecomponeerde “Sinterklaas is hier”, het Boem,Tjikke, Boem tot aan het zeer vermakelijke “Aramsamsam”, waarbij de Zwarte Pieten ook lekker fanatiek mededen.
Storm en Tymen deden een acrobatische stunt, Thomas wist de lachers op zijn hand te krijgen met alleen al zijn mimiek en Elia liet zien hoe goed hij kon toneelspelen. Het was ook grappig dat iedereen tegelijk naar Destiny wees toen Sint vroeg wie de snelste welp was.
Toen alle Nesten bij Sint waren geweest kwamen de Zwarte Pieten aan de beurt. Zij maakten er echt een feestje van met een gaaf beweeglied waarbij zelfs Sinterklaas met de voeten van de vloer ging.
Na het uitzwaaien lieten de Goedheiligman en zijn Superpieten ons achter met tassen vol kadootjes, maar eerst mocht Jayden het grote pakket openmaken voor de hele Horde.
In een gedicht werd duidelijk dat we eerst als echte Zwarte Pieten, “Pietjeteveel” en “Pietjeknietje”
moesten spelen. Dan mochten we om precies 16.15 uur de pakjes openscheuren.
De Sint had jullie niet voor niets laten wachten, want één minuut na kwart over vier was iedereen in een juichstemming over de prachtige kadootjes.