Het Star Wars Weekend.

9 en 10 december 2017.
Het Star Wars Weekend.
Met het maken van een eigen “Lightsaber”, het opzetten van een echte Skywalkerbril en het aantrekken van het tenue van een echte Jedi, zaten jullie meteen midden in het thema. Er werden schijngevechten gespeeld en met onze eigen Emma als echte prinses Leia konden we beginnen aan een ontzettend gaaf avontuur.
Bij het eerste spel werden we net als het ruimteschip van Han Solo, de ruimte in én de ruimte uitgeslingerd. Daarna moesten de Stormtroopers het ontgelden bij het spannende Space-Ball.
Chewbacca kwam met de volgende opdracht, we moesten ruimteafval verzamelen dat we konden gebruiken als brandstof voor de Millennium Falcon. We begonnen te zoeken in het bos en daarna kwamen we een speeltuin met allerlei fitnesstoestellen tegen die meteen uitvoerig gebruikt werden.
In het immense touwklimrek dat veel weg had van de Death Star, speelden ook nog een paar welpen ruimtetikkertje, echt heel gaaf.
Terug in het clubhuis legden jullie lekker je bedje uit en daarna ging jullie fantasie helemaal los in jullie vrije tijd. Alle lightsabers lichten op in het donker, maar ook de laserguns en de lightsticks zorgden voor een sfeervol speeluurtje.
De avond bracht ons echte Koemansfrieten met een heerlijke Hindira-salade én frikandellen speciaal.
De appelmoes werd dit keer bijna door iedereen overgeslagen, maar de vla met slagroom ging er vervolgens weer goed in.
Na de afwas mochten jullie weer verder met jullie avonturen in de avonduren en om acht uur was het zover…….we gingen met z’n allen kijken naar “The Empire Strikes Back”, waarin we moesten lachen om R2D2 en C3PO en meeleefden met Luke Skywalker die door Yoda werd opgeleidt.
Voor het slapen gaan speelden we nog een gevaarlijk spel met een bom en daarna mocht iedereen genieten van zijn of haar bed.

De volgende dag begon wel erg goed, met broodjes gebakken ei met spek. Dat hadden we wel nodig, want we moesten ruimteschepen maken én een sneeuwstorm trotseren.
Jawel, tijdens het knutselen begon het buiten te sneeuwen en begon het terrein op het landschap te lijken uit de Star Wars film die we de vorige avond hadden gezien.
Na het knutselen moesten jullie echter nog even laten zien dat jullie ook goed konden mikken en dat deden we de Nerf-Guns. Jullie schietkunst was echt heel goed en er waren zelfs welpen die met één pijltje alle zes de bekers omschoten.
De sneeuwpret was daarna ongekend, jullie zeepten elkaar en de leiding in en er werden meteen grote sneeuwballen gerold voor de onvermijdelijke sneeuwpoppen. Daarna gingen we door het sprookjesachtige bos naar de duinen, waar jullie met gevaar voor eigen leven afgleden op plastic boodschappentassen.
Toen we terug in het clubhuis kwamen werden we verrast met broodjes knakworst die er zo doorheen waren.
We eindigden met een gezellig kringgesprek waarin iedereen kon vertellen wat hij of zij van het weekend vond en toen kon iedereen als een volleerde Jedi naar huis.

Zeno, Levi en Guusje waren dit keer voor het eerst mee en toonden zich échte Woudwachters door echt met alles mee te doen en mee te genieten.

We waren dit weekend ook niet zo gaaf doorgekomen zonder de hulp van Lisetta, Marc en Yannick,
hartstikke bedankt en drie dikke spacekisses van :

Bert, Hindira en Patricia.