De reis naar Brussel.

3 maart 2018.
De reis naar Brussel.
Bij de grens met België deden we het meest ingewikkelde Smokkelspel ooit, maar het moet gezegd, jullie hadden het snel door. Er waren twee teams, elk team had een Douanier. De Douanier moest bij het andere team de smokkelaars eruit halen en als hij/zij dat goed deed dan kregen ze een beloning.
Als de Douanier echter iemand aanhield die NIET smokkelde, dan moest de Douanier hun iets geven.
Bij het eerste potje was Groep 1 niet te verslaan, maar bij het tweede potje won Groep 2 steeds een beloning er bij. Dus uiteindelijk werd het 1-1.
Tussen het sneeuwballengevecht door luisterden jullie ook naar de uitleg van het Brussels Ringgooien. Er waren 10 posten, waar je op verschillende manieren punten kon scoren met ringgooien. Het leuke was dat jullie zelfstandig met je groepje langs de posten mocht en dat je zo veel kon gooien als je wilde.
Na een half uurtje besloten Hindira en Guusje dat het pas echt Brussels zou worden met een Frietje er bij en dus reden ze naar onze eigen Belgische Friterie “Koemans “!
De patatjes gingen er goed in en zorgden voor nieuwe energie. Gelukkig hadden de Gidsen met hun “Fireball” een schitterende afsluiting van de opkomst.