Oud-Hollandse Spelletjes opkomst.

24 Maart 2018.
De Oud-Hollandse Spelletjes opkomst.

Omdat we vandaag niet in ons eigen clubhuis konden vanwege de asbestperikelen, kregen we van oud-zonnestraal leidster Sanny de tip om te kijken of we bij haar vrienden van de Baron van Pallandtscouts konden draaien. Voorzitster Sandra vond dat een leuk idee en zodoende konden we onze opkomst in stijl houden in hun oude herenhuis in de Seinpoststraat.
We begonnen met de installatie van Thomas G. hij mocht twee keer de hoofdrol spelen in een tikspel en daarna legde hij de welpenbelofte af.
Bij de Blinkerd was ook een steile muur en al gauw probeerde iedereen die te bedwingen zonder de handen te gebruiken en dat was best wel “cool”.
Om 14.30 uur beklommen we de drie trappen die naar een heel gaaf lokaal leidden. Meteen plofte iedereen op de heerlijke banken en dat kwam goed uit, want zo konden wij uitleggen wat de bedoeling was.
De rest van de middag was iedereen lekker bezig met gezelsschapsspelletjes, maar ook het knikkeren en het tollen waren erg in trek. Het Monopoly werd reuze serieus gespeeld en bij de Tijdbom werd er weer veel gelachen. Ook het “Bolletje in het rondje krijgen “ spel werd tussendoor steeds gepakt en je zag ook de hele middag steeds andere welpen op het Twisterkleed en bij de Jengatoren.
Zonnestralenleidster Arianne daagde jullie soms ook uit voor een spel en Hindira en Lisetta zorgden voor een echt Wentelteefjes-restaurant.
Ondertussen deden ook veel groepjes het Dokter Bibberspel,het Knikkermikado en het zeer luidruchtige Balloonspel.
Kortom : Het was een zeer geslaagde middag.