Nieuwjaarsspel en Maaltijd 2019.

12 januari 2019.
Nieuwjaarsspel én Maaltijd.
Na een oorverdovend maar ritmisch zeer geraffineerd vuilniszakkenconcert gingen de Bevers, Welpen, Scouts in zeer gemotiveerde groepjes op zoek naar de Rebussen. Dat was nog niet makkelijk, want de zestien Rebushouders waren goed verspreid over het bos en dan wilden ze ook nog wel eens hard de andere kant oprennen om maar geen Rebus weg te hoeven geven.
Gelukkig waren de jeugdleden zeer rap en haalden ze écht iedereen in om de Rebus compleet te maken.
Na dit spannende spel gingen we aan de limo met Bastognekoek en om het plaatje compleet te maken klommen we allemaal op de nieuwe apenrots in de speeltuin voor een supergave groepsfoto.
De geuren van de “Italiaanse” Nieuwjaarsmaaltijd lokten ons nu naar binnen, maar eerst werden Zonnestralenleidster Arianne, Bestuurslid Henri en Scoutsleidster Els in het zonnetje gezet met het welverdiende Scouting Waarderingsteken.
Deze Nieuwjaarsmaaltijd begon met heerlijke knapperige voorafjes en daarna werd met militaire precisie iedereen langs de heerlijke pasta met supersaus gedirigeerd. De koks kregen eer van hun werk, want al snel gingen er kinderen voor de tweede keer langs en zo werd het afwassen ook iets makkelijker omdat de pannen schoon leeg waren.
Als uitsmijter kreeg iedereen een schepijsje en daarmee was het Be Pals Scoutingjaar echt grandioos van start gegaan.