De Paashaas die bowlingkampioen werd.

20 april 2019.
De Paashaas die bowlingkampioen werd.
Op deze stralende aprilopkomst hadden we het clubhuis en het terrein weer eens helemaal voor ons zelf en daar maakten we goed gebruik van. We begonnen met een nieuwe traditie en dat was het Paasbowlen. Eerst gooide je met de superzware bowlingbal een aantal pins om en dan mocht je in het bos dat aantal paaseieren gaan zoeken. Sommigen gooiden meteen alle tien de pins om terwijl er ook welpen waren die voor één ei het bos in moesten. We gingen door tot alle eitjes waren gezocht en daarna deden we een superspannend potje paaspuzzelen, waarbij je eieren met de vreemdste figuren in elkaar moest puzzelen met je groepje. Uiteraard probeerden de groepjes elkaar goed af te leiden op allerlei slinkse manieren, maar uiteindelijk wist iedereen de eieren toch in elkaar te zetten.
Voor het derde spel gooiden we alle ballen die we konden vinden op het veld. Twee kinderen per groepje moesten dan de ballen oprapen met twee stokken en ze in de eigen hoepels hoepelen én dat werd fanatiek gedaan, want voor elke bal kreeg je 10 “sjekelade”-eitjes.
Na anderhalf uur Paasplezier verdeelden jullie de eitjes en chocolollies eerlijk en genoten we in de schaduw van heerlijke ijskoude limonade uit de vriezer.
Toen de limonade op was mocht iedereen lekker de speeltuin in, behalve de Gidsen dan, want die gingen een spel verzinnen voor het laatste half uur. Ze hadden bij het voorbereiden al veel voorpret, want ze wisten dat ze iets unieks hadden verzonnen en dat was een combinatie van trefbal en lijnbal.
Het spel begon als trefbal en als je dan geraakt werd moest je naar de achterlijn van de tegenstanders. Van daar af kon je echter je ploeggenoten weer helpen door hen de bal toe te spelen…..maar dat moest wel door de bal over een lijn te gooien die boven het veld hing.
Van dit idee gaan we de komende jaren nog veel genieten, want het was een superspel op een super-opkomst !