De groene vingers van Shanti.

13 april 2019.
De groene vingers van Shanti.
Voordat we aan de slag gingen met onze groene vingers stelden we ons eerst voor aan Jack die een keer kwam meekijken bij de Woudwachters. Daarna maakten we drie groepjes die elk zes “groene” opdrachten moesten doen om het bloemzaad en groentezaad mee te verdienen.
Elk groepje begon met het maken van een prachtig insectenhotel en daarna zochten jullie ook bladeren en bloemen voor jullie Herbarium in het bos. Met het waskrijt en het papier maakten jullie mooie boomschorsafdrukken en bij de leiding ging het van Zim,Zam,Zum, naar Natuurgalgje tot Munt gooien. Nadat alle opdrachten waren gedaan kreeg iedereen een grote pot met hengsel en daar deden jullie aarde in. In de aarde drukten we gaten met onze duimen en daar deden we dan het zaad in. Het water kwam inmiddels vanzelf de potten in omdat we ineens in een sneeuwbui terechtkwamen, dus dat kwam goed uit.
Ook bij de limonade bleef het thema “groen”, want de tomaatjes en peentjes gingen er goed in.
Zeno trakteerde iedereen nog op chocolade-eitjes en daarna zochten we drie mooie plekjes voor onze insectenhotels.
En nu maar wachten tot jullie mini-tuintjes mooi in bloei gaan staan.