Jungledag 2019 – Die Rondjie van Afrika.

25 mei 2019.
Regiospel : Die Rondjie van Afrika.
De jaarlijkse Jungledag was dit keer in het Zuiderpark en de Be Pals mochten de opening doen. Uiteraard werd dat weer een spectaculair spel. Jullie deden namelijk een soort Stuurboord/Bakboord in een groot vliegend ding. Alle welpen van alle groepen zaten per leeftijd bij elkaar in een ruim en daar werd je echt heen en weer geschud totdat je helemaal duizelig was.
Bij de landing klonk er een maf lied en al gauw hadden jullie door dat jullie in afrika waren belandt.
De Rimboejagers legden het spel uit om terug naar de Jungle te komen en daarvoor moest je langs allerlei posten om artikelen te winnen die vervolgens weer een magische spreuk zouden vormen.
De spelletjes waren dit keer allemaal door de Mohicanen verzorgd. Zo was er een Ninjaspel, een sluipspel met een panter, een spel met een salamander, Jacalabal, Palendans en niet te vergeten het Levend Mijnenveger.
Nadat alle groepen door elkaar waren gehusseld konden twaalf groepjes starten met een waanzinnig leuke middag. Scouts van Rustenburg namen het op tegen de St.Joris, De Rimboejagers hadden lol met de Be Pals en De Mohicanen lieten zich ook van hun beste kant zien.

Toen alle groepjes al hun artikelen hadden verzameld werd er driftig gepuzzeld en konden we de fraaie spreuk met z’n, allen uitspreken.
We eindigden met een supergroot Hollandse Leeuwen en daarna ging iedereen naar huis met een gloednieuwe badge voor het uniform er bij.