Nieuwjaarsspel & Maaltijd 2020.

11 januari 2020.
Het Nieuwjaarsspel met overheerlijke maaltijd.
De Woudwachters waren heel goed vertegenwoordigd op ons traditionele Nieuwjaarsfeest. Ook nieuweling Nikki deed gelijk mee met alle spelletjes die dit jaar door onze Explorers waren verzonnen.
Na het maken van een zeer bepalswaardige groepsfoto deden we een onwijs gaaf trefbal waarbij je steeds een andere opdracht kreeg om over het veld te hollen en soms moest je zelfs het veld over rollen. Uiteraard waren de Woudwachters bijna onoverwinnelijk……
Hierna deden we een spannend Smokkelspel. Het kaartjes overbrengen werd heel moeilijk gemaakt door de Explo’s die iedereen probeerden af te tikken. Van dit spel kreeg je zeker trek, dus kwamen de koekies op een goed moment.
De grote knaller was natuurlijk het ultieme scoutingspel bij uitstek : Hollandse Leeuwen.
De Bevers gingen als eerste over en eerlijk is eerlijk, die waren zo watervlug dat de Hollandse Leeuwen ze nauwelijks konden pakken. Daarna kregen de Leeuwen een ware stortvloed van meer dan vijftig welpen te verwerken en iedereen die overkwam deed een vreugdedansje met Yanghe.
De Scouts lieten de grond schudden, want toen zij over mochten lopen leek er wel een kudde olifanten op de Hollandse Leeuwen af te komen. Maar met Bas, Bart en Lisa in de gelederen wisten de HL’s toch een paar Scouts te verschalken.
De heerlijke pastamaaltijd werd dit jaar verzorgd door Henri en Johan. De saus kwam écht niet uit een potje hoor, die was helemaal met verse ingrediënten bereidt. Onze Javarust-Stam zorgde voor de bijgerechten en met de hulp van iedereen die de groep een warm hart toedraagt kon iedereen genieten van soms wel twee borden pasta-de-luxe.
Met een lekker schepijsje in de ene hand en de vuile vaat in de andere konden we weer terugkijken op een middag met mooie herinneringen.