Overval

6 juni 2020.
Overval – opkomst.
We begonnen vandaag met de installatie van Martin, Francesco en Mattias. Toen deze drie welpen hun belofte deden, mochten de andere woudwachters ook meteen hun belofte vernieuwen, want dat hadden we anders gedaan op onze St.Jorisviering. Martin verraste ons ook door de belofte in het engels te doen én uit zijn hoofd. Very good !
Voor het eerste spel keuvelden we gezellig richting open plek in het bos en daar deden we “Klokkentoren”. De kinderen in vier groepjes hadden elk de nummer 1 t/m 12 in handen en als Marc dan een getal zei moesten die vier welpen heel snel om Marc heen rennen en proberen als eerste aan te komen. Als hij een getal boven de 12 zei, mocht iedereen rennen. De punten hielden we bij met fusilli en die werd nog wel eens door honden opgegeten.
Het “Overval” spel werd echt een hoogtepunt. Vier groepjes kregen ieder een gebied in het bos. Dat gebied mocht maar verdedigd worden door twee kinderen. De rest moest proberen om tapasprikkers in hun kleur bij de andere groepjes in het gebied te prikken. We zagen hele spannende gevechten om de levens en er waren slimmerikken die al sluipend een punt wisten te pakken.
Het enige nadeel aan de prikkers was dat je af en toe “per ongeluk” een prik kreeg, maar voor de volgende keer heeft de leiding daar al een oplossing voor.
Dan laten we jullie namelijk balletjes in een teil doen, net zo spannend, maar minder prikkelig……