De Be Pals Duinenmars.

11 juli 2020.
De Be Pals Duinenmars.
Eigenlijk hadden we de 69e Duinenmars op 4 april willen lopen, samen met al die andere honderden Scouts uit het hele land. Door het Coronavirus kon het helaas niet doorgaan, maar het Duinenmarsvirus was zorgde er voor dat we toch nog met volle moed een tocht door de duinen konden gaan doen.
Na het openen kreeg iedereen een buideltasje met allerlei leuke “goodies” en wat te drinken en wat te “kanen”…. We namen meteen de steilste heuvel zonder veel moeite en daarna staken we de Nieboerweg over naar het mooiste duinengebied van Nederland. Onderweg namen we rustpauzes bij de drinkkranen en jullie beklommen het uitkijkpunt net voorbij De Kieviet.
Vandaag kregen we ook hulp van Fred en Han, die hielden de achterhoede aan het lopen en genoten op elke heuvel van jullie gezellige gekeuvel.

Bij de Baden Powellweg sprongen we over een aantal fietsertjes en namen we een prachtige groepsfoto die best wel een plekje in ons lokaal verdient.
We waren nu al meer dan een uur onderweg en een heleboel wandelaars zeiden “ Kijk, die lopen de Duinenmars”, en dat was toch leuk om te horen.
Net over vijf uur kwamen we weer bij ons clubhuis aan en mochten jullie een ijsje uitzoeken, want dat hoort ook bij de Woudwachterstraditie van De Duinenmars.

Met een unieke Duinenmarsmedaille om de nek konden we tenslotte het seizoen afsluiten.
Ook Siobhán en Lavon besloten om lid te worden van onze kikke groep en we zagen vandaag ook Bruce en Layla met volle teugen genieten van het Scoutingsfeertje bij de Be Pals.

Op 5 september beginnen we weer en voor nu rest er maar één ding en dat is jullie een onwijs gave vakantie te wensen.

De Welpenleiding.