Vlooienplaag in de Apenkolonie.

19 september 2020.
Vlooienplaag in de Apenkolonie.
Na het openen stelden we ons allemaal voor aan nieuwelingen Benjamin, Nadia en Steef, maar we vergaten ook Louis niet die in februari al een keertje meedeed. Daarna waren Bruce en Siobhán echt in de hoofdrol, want die werden vandaag geïnstalleerd. Als installatiespel mochten ze beiden een keer als tikker én een keertje als achtervolgde door het levende Doolhof. Vooral de potjes tussen Bruce en Logan en Siobhán en Steef waren razend spannend.
Baloe werd na het Baloe vangen vervangen door vlooien op het kleed. Twee welpen moesten dan proberen de vlooien als eerste te pakken en hierbij waren eigenlijk net zo springerig als de vlooien.
Voor de échte Vlooienplaag gingen we het bos in. Patricia deelde jullie in in twee groepjes van twaalf en daarna konden jullie een vlo op je rug halen bij Bert en Yannick. Na het starsein moest je dan de vlooien van de tegenstander afpakken. Het werd reuzespannend en heel belangrijk…..iedereen deed fanatiek mee. De stand werd uiteindelijk : 32 vlooien voor het roze team en 31 vlooien voor het groene team.
Na meer dan een uur rennen en springen werd het tijd voor wat limo en een Brinkie én jullie mochten gelijk in zes groepjes jullie programma-ideetjes opschrijven. Het was leuk om te zien dat elk groepje een mooi plekje in de speeltuin zocht en hele leuke dingen verzon.
Ondertussen mochten we van De Bosgeuzen ook gebruik maken van ons nieuwe kunstgrasveld en met Yannick als lichtend voorbeeld speelden we daar eindelijk weer een onvervalste pot “Hollandse Leeuwen”…..dat paste best wel in het programma , want ook die hebben toch vlooien….
Onze meiden waren trouwens zeer goed in dit spel !
We sloten af met een Natuur/Zoekspel in het bos. Per groepje kreeg je precies zes minuten om 9 dingen op te zoeken. Voor de brandnetels hadden jullie aardige trucjes en sommige welpen wisten ook heel goed dat je voor de paddenstoelen bij rottend hout moest zijn.