De Scout opkomst.

24 oktober 2020.
De Scout opkomst.
Eindelijk troffen we het een keertje met het weer, want vandaag goot het niet, maar miezerde het alleen vijf minuten. Een échte Scout-opkomst begint natuurlijk met het maken van een vuur. In het bos zochten we dun en droog aanmaakhout en daarbij moesten jullie echt moeite doen om ook niet de hele boomstronken in de tas te proppen…..
Nu we genoeg aanmaakhout hadden konden we beginnen met de kleine tipi’s. We deden het in vier groepjes en ieder groepje deed het weer net even anders. Zo was er een heel compact vuur, een vuur in drie delen, een creatief vuur en een vuur uit het boekje. Om alles samen te krijgen maakte Yannick in het midden ook een vuur.
Nadat jullie allemaal jullie eigen vuurstapels hadden aangestoken, konden jullie het lekker hoog opstoken, want we wilden er ook broodjes op bakken.
In de tijd dat het vuur even goed gloeiend heet kon worden, konden wij een pionierpaal race houden. Bor en Matti wonnen drie races, Logan en Yanghe veroverden de tweede plaats en Adam en Benjamin kwamen op een hele goede derde plek.
Door al dat rennen was iedereen wel aan een lekker zelfgemaakt broodje toe. En toen ze lekker goudbruin en knapperig waren kon je er ook nog hagelslag of jam op doen.
We eindigden met een paar potjes “Moordenaartje”, dat hadden we lang niet gedaan en daarom vonden het misschien wel dubbel zo leuk.