De Woestijn-opkomst.

7 november 2020.
De Woestijn-opkomst.
Zoals het hoort op een woestijn-opkomst was er géén regen en scheen de zon volop op onze bollen.
Vandaag werd Inês geïnstalleerd in ons “ buitenlokaal “ en ook zij is nu een echte Be Pals Scout.
Na het Baloe vangen gingen we richting Nachtegaalplein en daar waren jullie blij verrast met alle nieuwe speeltoestellen die meteen werden uitgeprobeerd.
Nadat we de groep hadden gesplitst ging Patricia met jullie aan de slag met twee fantastische knoop spelletjes en Marc en Bert zorgden dat er twee gemotiveerde Tag-Rugby teams in het veld stonden.
Eigenlijk was het Giovanni’s wens om het échte rugby te spelen, maar na enkele seconden zat hij meteen al in het alternatieve spel. Als je de bal had, mochten de andere welpen jouw lintje afpakken.
Dan moest jij de bal weer overgooien. Het leuke bij dit spel is ook dat degene die jouw lintje had afgepakt, die ook weer moest terug geven. Maar het moet gezegd, wat waren jullie razendsnel met de bal !
Bij het knopen begonnen jullie met een “ Levende Knoop “, waarbij je als welpen een touw vormde door elkaar een hand te geven. Daarna mochten jullie pionier touwen aan de speeltoestellen knopen,
die dan weer door andere welpen moesten worden “ontknoopt “……
Na de limonade maakten we een grote kring en kreeg iedereen een stok. Deze stok hield je recht voor je en op het fluitsignaal moest je snel een plaats opschuiven, terwijl de stok moest blijven staan.
Inderdaad, je moest dus de stok van je buurman of buurvrouw opvangen.
Bij het terugwandelen klommen Bruce en Flavia nog even in alle palen die langs de weg stonden en daarna konden we sluiten.
Als Woudwachters-onderdeel hadden we 83 loten verkocht en de kinderen die dat gedaan hadden kregen nu Woudwachter lootjes zodat ze met een mooie prijs naar huis konden.
Ook nieuwelingen Lennox en Alya leken het erg naar hun zin te hebben, dus misschien komen ze volgende week nog een keertje meedoen.