De Kook Opkomst.

12 juni 2021.
De Kook opkomst.
Vandaag was het een mooie dag om buiten te gaan koken.
We begonnen met een spannend Pasta-Spel en nieuwelingen Lima, Carolina, Angeliki, Jo en Adam renden net zo hard mee als alle andere welpen. Ook onze stagiar vond het prachtig om mee te doen.
Terwijl wij het spel speelden hadden de gebroeders Han en Fred Steenkist, ook wel bekend als “De Hulptroepen “, alles voor het koken klaargezet op het terrein.
We gingen fusilli met een zelfgemaakte saus maken en daar moesten heel veel verse ingrediënten voor worden schoongemaakt en gesneden. Drie van onze grootse welpen sneden meteen in hun vinger, maar gelukkig konden ze verder met een pleister om de wond. Elk groepje mocht ook het gehakt rullen in de koekenpan en daarbij zagen we toch wel een aantal talenten in het voetlicht treden. Ook het snijden ging eigenlijk heel goed én er werd tussendoor ook driftig geproefd.
Toen alles klaar was, kon iedereen opscheppen en kon je een plekje in de schaduw of in de zon opzoeken om van je eigen pastamaal te genieten en uiteraard kwamen de meeste welpen ook een tweede keer opscheppen.
Het toetje mochten jullie ook zelf maken. Laagjes vla, afgewisseld met bastognekoekkruimels en slagroom. Lekkerder konden we niet afsluiten.
Voor de afwas kregen we hulp van Mirjam en daar waren we natuurlijk heel blij mee.