Piet de Paashaas opkomst.

16 april 2022.
Piet de Paashaas opkomst.
Heerlijk weer, heerlijk stel welpen, heerlijke chocolade eitjes en een overheerlijk programma.
Ook deze Pasen gingen de Woudwachters weer op Paaseitjes zoektocht. De papieren eitjes lagen in een groot stuk struinbos. Per groepje lagen er 60 eieren verstopt. Als je er één had gevonden, moest je die met minstens twee welpen terugbrengen en dan kreeg je van Valerie een grote dobbelsteen.
Als je zes gooide kreeg je zes chocoladebommen en als je één gooide kreeg je er maar één.
Gelukkig hadden jullie een goede hand en werden er heel veel traktaties verdiend.
Toen Piet de Paashaas in het bos had gecontroleerd dat alle eieren weg waren, konden jullie alles eerlijk verdelen.
Nu was het tijd voor een paar heerlijke potjes rauwe eieren gooien. Twee kinderen begonnen een meter van elkaar en na elke keer overgooien moest je een stap achteruit doen. Tomas en Ignas begonnen en zetten meteen een onwijs record vast. Pepe en Jonah en Lina en Irene kwamen nog heel dicht in de buurt, maar dan spatte dat ei toch weer uit elkaar. Dat uit elkaar spatten gebeurde niet alleen op de grond, maar ook regelmatig bij het vangen…..dat was dus lachen.
Piet wilde nu graag dat jullie paaseieren met stoepkrijt gingen tekenen waar je in kon liggen. Ze werden écht heel mooi en sommigen hadden gelijk een mooie afdruk op de rug.
Na de limonade ging iedereen lekker hazekooien in de speeltuin en werd er natuurlijk ook regelmatig een chocolade eitje genuttigd.
Klapperrrrrr van de middag was wél het “ Hollandse Leeuwen “. Het werd ontzettend fanatiek gespeeld en koste alle welpen ook aardig wat kracht, maar het was ook 100% genieten.