De Stam van de Grijze Wolf.

9 en 10 april 2022.
De Stam van de Grijze Wolf.
De regen die voor dit weekend voorspeld was kon het niet winnen van het overheerlijke lentezonnetje. We kregen maar één stormachtig halfuurtje én een ijskoude poolnacht.
Voor de rest werd het een supergaaf weekend bij de Martin Luther King Scouts in Rijswijk.
Deze keer waren ook onze Explorers er en die zetten een heel mooi kampement naast ons op.
Al die tenten en pionierwerken werden meteen in het skelterparcours opgenomen, net zoals de Explo’s .
Het thema-materiaal bleef dit keer in de tassen, want jullie hadden het veel te druk met het ontdekken van het TOP scoutingterrein en natuurlijk het inrichten van de tenten.
Na een uurtje gingen we dan eindelijk het bos in voor een spel waarbij je kwartetten moest veroveren. Het leuke was dat het ineens in een Handelsspel veranderde, dat werd dus even omdenken én goed naar de kleuren kaarten kijken, want het waren twee verschillende Dierenkwartetten. Net voordat we verder het bos in wilden, brak er een enorme storm los en renden we terug naar het clubhuis om wat te drinken. Het gekke was dat we daarna weer in de volle zon een heerlijke pot Emmercricket konden gaan spelen.
Hierna kregen jullie weer vrij spel en dat vloeide weer mooi in het bereiden van het avondeten.
Jullie maakten een heerlijke salade en Pepe, Marente en Benjamin bakten de Italiaanse Gehaktballetjes in tomatensaus. Het werd uiteindelijk helemaal feest met frietjes er bij.
Voor het toetje deden we nog een krachtspel waarbij je elkaar met de voeten eerst omhoog tilde, maar daarna moest je proberen om de andere welp als eerste op de billen te krijgen.
Na het toetje met twintig liter slagroom, hadden de Explorers een verrassing voor ons, want we mochten bij het kampvuur meedoen met de Wolven van Wakkerdam.
Toen het bedtijd, oftewel tenttijd was, werd eerst nog lekker lang gekeet in de tent, maar dat is natuurlijk logisch.
De volgende ochtend kwamen jullie allemaal je bevroren tenen opwarmen bij de verwarming en daarna gingen de zelfgebakken eieren met spek er goed in.
Ook op deze zondag hadden we wat gave spelen, zo moesten twee partijen elkaars flesjes omgooien en daarna kon je dan chocolade eitjes verdienen door de partij te tikken wiens flesjes om waren.
Jullie deden het echt supergoed, zodat er daarna van een heleboel eitjes kon worden genoten.
De Explorers van de Dhaulagiri verrasten ons daarna met een gezamenlijk spel dat we nooit meer zullen vergeten. Het was een race tegen de klok en iedereen deed fanatiek mee over het hele terrein.
Explorers Evi en onze eigen Valerie bakten ook nog eens voor alle Woudwachters een grote stapel overheerlijke pannenkoeken.
Het laatste spel van het weekend, was een krachtspel dat je ook kon winnen als je heel snel was.
In het midden van een veld lag een jute zak met inhoud en groepjes van drie moesten dan proberen om de jute zak over de eigen lijn te trekken. De gevechten waren van superheldenformaat en het spel kreeg nog een extra leuk einde toen ook de Explorers mee gingen doen.
Hierna kozen jullie voor een uurtje vrij ravotten en daar maakten jullie ook nog een waterfestijn van.
Het was écht een uniek weekend, op een unieke plek met twee unieke onderdelen van de unieke Be Pals !