De Be Pals Jubileummars.

2 april 2022
De Jubileummars.
Voor de derde keer liepen De Woudwachters vandaag een alternatieve Duinenmars en dit keer deed bijna de hele groep mee, want we hadden hem omgekat naar De Be Pals Jubileummars.
Patricia verzorgde een hele gave warming-up met een “In de sloot/uit de sloot” spel met allerlei nieuwe opdrachten zoals “de kikker”. Hierna kreeg iedereen een Be Pals Forever rugzakje met drinken en eten en konden we op pad. Uiteraard namen we meteen de steilste heuvels zodat onze kuiten ook wisten wat ze te wachten stond en toen kwamen we bij de drukke Nieboerweg aan. Gelukkig kregen we vandaag hulp van Effie, Han en Fred, zodat oversteken ook een makkie werd.
Bij het bekende klimduin aangekomen vroegen jullie voorzichtig of jullie naar boven mochten en daarna renden jullie wel drie of vier keer met een reuzenvaart naar beneden.
Toen we onze weg vervolgden werd het bos steeds sprookjesachtiger en de Schotse Hooglanders pasten daar mooi in.
En opeens riep iedereen in koor dat ze de zee zagen, want we waren inderdaad al bij de Noordzee gekomen. Een heerlijk briesje met een lekker zonnetje brachten ons nu bij een hele hoge uitkijkpost waar jullie zo’n beetje heel Den Haag konden zien.
Bij Scouting zijn we ook gek op tradities en daarom namen we onze groepsfoto voor de derde keer bij het bordje van het Baden Powell pad. Toen we verder gingen kregen we ineens heel veel verzoeken om naar de Duinspeeltuin te gaan en daar konden we als leiding dus niet om heen. Het was een heerlijk plek om te klimmen en te klauteren, maar er waren ook welpen die lekker gingen chillen op de schommel.
Terug in het clubhuis zat er niets anders op dan te genieten van een ouderwetse Dubbellikker en daarna ging iedereen met de unieke Be Pals medaille mét paars lint naar huis om uit te rusten van de dikke tien kilometer die jullie hadden gelopen.