De St.Jorisviering

Vandaag was écht een Be Pals dag,bijna alle jeugleden en leiding gaven acte de presénce op onze jaarlijkse St.Jorisviering. We openden gemoedelijk in het zonnetje voor het clubhuis en na het tellen van de koppen, voor de veiligheid, gingen we richting Nieboerweg. Onderweg kregen jullie echter drie maffe opdrachten,zo moesten sneller dan Baloe een gigantische heuvel op rennen en daarna gingen we onder leiding van Speurder Gijs huppelend de heuvel af.

Bij de derde opdracht moest je op het fluitsignaal zo snel mogelijk zitten en bij het tweede fluitsignaal zo snel mogelijk staan….. vooral de leiding had hier wat moeite mee. Nadat we als een prachtig lang lint overgestoken waren bij de Nieboerweg, gingen we in één ruk door naar het grote speelveld wat iedereen wel kent van de Duinenmars.

Het eerste spel dat we daar speelden was Levend Stratego met: Joris, de Schone en de Draak. We maakten vier groepen met ieder daarin Scouts, Bevers en Welpen en daarna kreeg iedere groep zijn eigen kleur om te verdedigen. Het doel van het spel was echter om zo veel mogelijk kaartjes van een andere kleur te veroveren en daar was uiteindelijk de ORANJE-groep het allerbeste in, onder leiding van César en Els.

Jullie speelden het spel met z’n allen waanzinnig fanatiek en het was ook heerlijk om te zien hoe jullie voor elk kaartje streden. Er kwam ook tactiek om de hoek kijken, want alleen de kaartjes die je bij je leiding had ingeleverd vóór het eindsignaal telden voor het eindresultaat.

Nu hadden jullie heel even de tijd om uit te rusten, want Baloe ging het volgende spel uitleggen en dat werd Hollandse Leeuwen in twee leeftijdscategorieën. Dit deden we zodat de Scouts de Bevers niet zouden overlopen. Het fanatisme was er niet minder om, want op beide strijdvelden ging het er hartstikke kikke aan toe en rende iedereen voor zijn of haar leven. Zelden was het leven zo goed op het duindorpse zand!

Nadat iedereen moe en totaal uitgeput was uitgehollandseleeuwd,gingen we lekker drinken met een grote wafel erbij en daarna kon iedereen even chillen op het gras of van een heuveltje afrollen. Toen het tijd was om terug te gaan kreeg iedereen een zakje snoep voor onderweg en daar ging de machtig lange sliert weer,richting clubhuis.

Bij het clubhuis braken we met enkele tradities, zo gingen we niet bij de kampvuurkuil zitten, maar maakten we een vuur op het midden van het veld, zodat iedereen er even ver vanaf zat en dit jaar sloegen we ook het traditionele verhaal over.

We gingen dit jaar proberen om zelf een zevenkoppige draak te verslaan en die bestond uit zeven leiders en leidsters. Allereerst moesten ze touwtrekken tegen de Bevers en daarna tegen de Zonnestralen. Maar de draak werd pas echt bang toen de hele horde van de Speurders plaats nam aan het touw. De Woudwachters volgden en daarna lieten ook het Phoenixvendel en de Bosgeuzen hun spierballen zien.

Een complimentje is wel op z’n plaats voor Wouter, Bas, Chris, Arianne, Mieke, César en Saskia die al deze potjes touwtrekken toch maar achter elkaar deden!

Na het kampvuur en de liedjes, besloten we de dag met het officiële gedeelte, namelijk het vernieuwen van onze belofte.