De lucht in met Marala

Marala de flamingo zag ons bijna net zo goed vliegen als zij doet. Wij lieten echter kranten aan ons lichaam plakken als echte vleugels, dit ging heel goed totdat we moesten keren…. dan vielen we bijna uit de lucht. Dat vogels ook voedsel uit de lucht kunnen plukken deden we na met ballonnen en een plakkerige X op onze borst.

Als de ballon viel moesten twee kinderen tegelijk proberen om de ballon op te vangen.Een zeer vreemd spel,maar wel heel leuk. Dat vogels ook heel kunnen zweven deden we na door ballonnen zolang mogelijk hoog te houden,eerst eentje en daarna werden het er meer. Flamingo’s kunnen heel goed op één poot staan en in de drukke kolonie hebben ze ook wel eens ruzie.We deden dit na met een worstelspel op één been. Voor sommigen heel lastig,maar er waren ook welpen voor wie het wel een tweede natuur leek.

Bij de limo papagaaiden jullie heel goed de leiding na en herkenden jullie plaatjes genomen in vogelvlucht en daarna kwam het moeilijkste spel van de middag. Jullie moesten namelijk water overbrengen in een plastic fles die je tussen de benen klemde. Het hing allemaal af van de stand van de fles en daarom was er één ploeg die echt bijna geen water verloor.

Tags: