Het buskruit van Emaraate.

De ruïnes van Emaraate lenen zich uitstekend voor spannende spelletjes. De vele ruimtes gebruikten we onder andere voor kwadraat-trefbal. Iedere partij had daarbij twee velden waarin ze zich mochten bewegen. Na partijen kiezen, bleken de jongens tegen de meisjes te moeten en dat werden spannende potjes. Beide partijen waren even goed in gooien, maar wat afweren betreft lieten de dames het in eerste instantie afweten. Na enkele verloren potjes kregen de dames echter de smaak te pakken en werden ze steeds beter. Uiteindelijk kwamen beide ploegen gelijk.

Hierna moesten jullie de rivier over naast de Emaarate ruïne. Omdat de rivier vol piranhas zat gebruikten we krukjes om over e komen. Een geweldige strijd brak los en ook bij dit spel wilden jullie steeds revanche.

Kruip door, sluip door in de ruïnes deden we na met tikkertje. Als je niet getikt wilde worden moest je stilstaan met je benen wijd en de armen over elkaar. Je kon dan bevrijdt worden als iemand door je benen kroop. Ook bij dit spel werd het spannender naarmate de tijd vorderde. Het was ook leuk om te zien hoe iedereen,iedereen bevrijdde.

Heel vreemd, maar in de Emaarate ruïnes, die in India liggen, zijn ooit Afrikaanse maskers gevonden. Niemand weet hoe ze daar zijn terechtgekomen, maar ze zijn zo mooi dat we ze gingen namaken. Jullie plakten en schilderden hele mooie maskers die niet van echt waren te onderscheiden.

Als waanzinnige afsluiter, deden we een potje buskruit dat door jullie perfect werd gespeeld. Ella moest jullie zoeken en vond ook steeds bijna iedereen…. toch werd ze drie keer overvallen door Deomi, Yannick en Fabio, die echt heel goed naar de bal slopen.