Holbewoner op bezoek

Vandaag deden we mee met het Regiospel, maar eigenlijk deden we ook mee met het landelijk spel, want op veel plaatsen in het land werd dit spel gespeeld. Scoutinggroep de Rimboejagers verzorgde een prachtig toneelstuk waarin Hathi, de olifant, het duidelijk voor het zeggen had. De bedoeling was de grotschilderingen weer compleet te krijgen door allerlei opdrachten te doen.

In de waterspeeltuin waren er twee en op het veld kon je de rest doen. Het ging van hangmatten maken tot een spannend renspel bij Han. En van de trommels bij Fred kon je naar het knuppelbal bij Scouting Rustenburg. Bij Lisetta was het gezellig uitpuffen bij een memoryspel en bij Arianne van de Zonnestralen kon je prachtige grottekeningen maken. Tussendoor liepen Mowgli, Shanti, Hathi én de zeer rare Holbewoner langs de spelletjes en deden ze soms ook gezellig mee.

Na de gezamelijke lunch mochten jullie een half uurtje vrij spelen in de fantastische waterspeeltuin en daarna begon Bert aan een zeer gedenkwaardig spel, er moesten pinda’s verzameld worden voor Hathi de olifant. Alle themafiguren stonden in een grote cirkel en na het startsein kon je in vier verschillende groepen pinda’s bij ze gaan ophalen. Er was echter één moeilijkheid en dat was dat je steeds een opdracht moest doen voor de pinda’s.

Na een tijdje leek het wel een circus in de cirkel, want we zagen welpen koprollen maken, op hun hoofd staan, op hun handen lopen, enzovoort om maar aan zo veel mogelijk pinda’s te komen….. én buiten de cirkel moest je oppassen voor de andere groepjes, want als die je staart afpakten mocht je even geen pinda’s halen.

Het einde van dit Regiospel werd weer in een toneelstukje met Hathi, Shanti, Mowgli en de Holbewoner uit de doeken gedaan. Strenge Hathi liet sommige welpen de rotstekeningen naar de grot terugbrengen en daar was vooral de Holbewoner erg blij mee.

Als herinnering, aan een zeer geslaagde regiodag, kreeg iedereen de speciale badge voor op het uniform.