De stripopkomst

Deze opkomst duurde eigenlijk veel te kort,want wat hadden we een lol en dat kwam ook door dat de Beverkolonie met ons meedraaide.

We begonnen met het stripfiguur wisselen, een spel waarbij je niet alleen snel moest zijn, maar ook slim.

Het grote gevaar kwam van het Vlakgum dat je probeerde uit te gummen.

Hierna gingen we potloodje blazen….. een onwijs simpel maar daarom juist heerlijk spannend spelletje.

Dat kwam natuurlijk doordat de potloden hoekig waren en door de richting waarin je de punt plaatste.

Iedereen deed fanatiek mee en dus kunnen we zeggen dat we een nieuwe olympische sport hebben uitgevonden.

Uiteraard bleven we niet lang binnen met het mooie weer, want nu gingen we naar het smurfendorp, waar Gargamel de smurfen probeerde af te gooien om in zijn toverdrank te doen. Als Smurf kon je de toverbal van Gargamel maar op één manier ontwijken en dat was om steeds snel weg te duiken en daar waren jullie best goed in.

Na de limonade en de kandijkoeken gingen we zelf aan de slag om stripfiguren te verzinnen en strips te maken. Er kwamen hele originele poppetjes voorbij en ook de verhaaltjes waren erg leuk. Dit programma-onderdeel was een schot in de roos, want jullie waren veel langer bezig dan we dachten.

Gelukkig was er nog wel tijd voor het spel met Lucky Luke en de Daltons. Jullie waren de Daltons en kregen allemaal een blinddoek voor én een volle waterpistool. Lucky Luke liep dan over het terrein en als je zijn sporen hoorde mocht je hem  natspuiten. Na afloop maakten jullie er een waterfestijn van en mochten jullie je waterpistool meenemen naar huis.

De Bevers hebben deze opkomst heel leuk meegedaan, maar dat kwam ook door jullie, want ze werden goed opgevangen in de Woudwachtershorde.