St. Jorisviering

19 april 2014.

Na een koude ochtend kwam toch het zonnetje onze St.Jorisdag in het zonnetje zetten.Om 15.00 uur zaten we dan ook allemaal zonder jas rond de kampvuurkuil en schalden we het lied “We gaan op de Drakenjacht”.
Omdat we Pasen ook een beetje wilden vieren hadden we besloten om de Draak aan te pakken op zijn zwakste punt….de drakeneieren.Als we die allemaal wisten te veroveren zou er geen Draak meer over zijn om St.Joris uit te dagen.
Met een giga-smokkelspel met wel meer dan 15 opdrachten wisten jullie het Drakenhol leeg te halen met als bonus dat jullie de eieren mocht houden.
Na een half uur gingen we dan ook weer tevreden terug naar het clubhuis om drakenbloed te drinken en drakenogen te eten,die hadden we nog in de diepvries liggen…..
Omdat er maar een heel klein kampvuurtje in de kampvuurkuil lag,besloten we om met z’n allen nog meer hout te gaan sprokkelen in het bos.Het leuke was dat de Babbelaars aan ons konden laten zien wat we nodig hadden.
Nu konden we het vuur naar Be Pals hoogte opstoken en kregen we weer iets lekkers…..de schubben van de Draak met mayo.
Om de Ridders en St.Joris toch in drakenstrijdvorm te houden,speelden alle onderdelen dat ze een Draak waren.Explorers Bart,Jasper en Mieke speelden voor Ridders en trokken de kinderen vrij uit de klauwen van de Draak.Het was écht een fantastisch spel,want jullie lieten jullie vriendjes en vriendinnetjes niet zomaar los.
Het kampvuurgedeelte werd geopend met een heerlijk maf toneelstukje van de Phoenixscouts en daarna mocht ieder onderdeel een lied ten gehore brengen.
Uiteraard was ons lied,van de Woudwachters het aller,aller leukste.
Tot slot mocht ieder lid van de groep zijn/haar belofte hernieuwen en kregen jullie nog een Paasaardigheidje mee voor de Paasdagen.