De Open Middag

03 mei 2014.

Vandaag hadden we de broertjes van Kangning,een vriendinnetje van Ella,Benjamin en twee voorbijgangsters op bezoek op onze allereerste Open Middag.
We begonnen met een vuilniszakconcert en dat was een mooi gezicht.Het tweede spel was echter een nog mooier gezicht,omdat we gingen zeiltrekken.Twee groepjes kinderen stonden ieder op een gigantisch dekzeil en die zeilen werden steeds een stukje verder getrokken door vier andere kinderen.Er kon echter alleen getrokken worden als iedereen goed oplette en omhoog sprong op het commando “Hup “!
Jullie waren echter fantastisch en raceden echt over de baan….
Jeamelle koos daarna voor het Knuffelgevecht,je moest proberen om met een fietsbuitenband een knuffel over je eigen lijn te trekken en zorgde voor hele gave gevechten.
We moesten zelfs de spelregels halverwege wat bijstellen,want jullie hadden een slimmigheidje bedacht om het de ander heel moeilijk te maken.

Na een verfrissende ronde limonade gingen we Zoensjoelen,Als je gericht sjoelde werd er zo’n heerlijke KUS op je afgevuurd,die je dan moest proberen te vangen.
Bij de eerste ronde sneuvelden er vele KUSSEN in het zand,maar daarna werden er heel veel KUSSEN gevangen.(Met Kus bedoelen we natuurlijk de ouderwetse negerzoen.)

De spijkerbroekhangwedstrijd liet zien hoe sterk jullie waren in je armen,vooral Kangning was ongenaakbaar en daar hadden jullie dan ook veel bewondering voor.

Ondertussen had René een prachtig vuur voor ons gemaakt om broodjes op te bakken.Iedereen moest even zijn of haar zit vinden,maar daarna bakten jullie ze mooi bruin.

Het laatste half uur kon je,naast genieten van de pannenkoeken van Fred,op de touwbrug,kleien,blikgooien en ringwerpen.Vooral de lekker lange touwbrug werd goed getest op stevigheid.Jullie maakten de mafste capriolen en bleven er toch op staan…..en als je een keer viel,stofte je jezelf af en klom er weer op.

Bedankt voor de hele fijne middag !