De grote Acteer-opkomst

14 juni 2014.

Het gehaast achter de coulissen was mooi in spelvorm weergegeven met onze verkleedrace met bijna onmogelijke hindernissen.Het was vooral gaaf om te zie hoe jullie met z’n twwetjes steeds over die smalle tafel vlogen.Sommigen dachten slim te zijn en deden twee hoedjes op,maar die moest je dan weer vasthouden als je over de hindernis ging.
Bij het tweede programma-onderdeel moest je goed in je rol blijven.Je werd zomaar het toneel opgezet en dan moest je de rol gaan acteren die de leiding je gaf.Vooral het toneelstuk in de Apenheul en de Wasmachine waren gaaf om te zien.

Bij toneelspelen komt nog veel meer kijken dan toneelspelen,zo leerden we bij het derde spel om als de wiedeweerga rekwisieten op te zoeken op aangeven van de regisseur.Soms moest je verder zoeken dan je neus lang was,want dan lag het rekwisiet weer onder een rekwisiet….en dan zag je ‘m niet…..

Na de limo gingen we langs bij de grimeur,die had een hele tafel vol schminck geregeld en een stapel met voorbeeldboeken.Vooral de tomaat met ooglap viel op,maar ook de zombie was levens….euh…doodecht.

Het was ondertussen zo warm geworden dat de leiding jullie wel een Kampioensijsje gunden,want dan konden jullie afgekoeld aan de pantomime beginnen.Jullie verzonnen prachtige dingen,maar soms waren ze ook heel moeilijk.

Na de sluiting maakten we een afspraak om Fan Hong te installeren,dat gebeurt volgende week.