Onze eerste opkomst

06 september 2014.

Reuzegezellig ! Dat was eigenlijk de eerste indruk van onze eerste opkomst.We begonnen met een moderne versie van
“Schipper mag ik overvaren “,maar jullie begonnen uit jezelf het liedje erbij te zingen.Wel anders was dat je als Schipper steeds zelf het overvaargeld moest innen door de anderen te tikken.
Hierna deden we een “Tunnelrace “,waarbij de knieën het aardig te verduren kregen op de ruige bosgrond.De eerste minuut ging heel onwennig,maar daarna brachten jullie systeem in het spel en vlogen jullie met bal en al door de tunnel.
Heerlijk spontaan ging het er daarna aan toe bij het “Klopje op de rug “,waarbij twee tikkers steeds moesten proberen om degene met de bal op de rug te tikken.Jullie dachten slim te zijn door de bal weg te slaan,maar uiteraard moest je de bal eerst vangen om hem daarna pas over te gooien.

Na de limonade,de pauze en de lekkere koeken,gingen we lijnballen.Dit keer moest je de bal eerst drie keer binnen je ploeg overspelen,zodat iedereen aan de bal kwam en dat werkte prima.Uiteindelijk werd er maar met twee punten verschil gewonnen.

Omdat we de komende maanden weer helemaal naar jullie wens willen invullen,gingen we nu programma-ideetjes verzinnen.Wij dachten aan drie rondes genoeg te hebben,maar jullie hadden zoveel inspiratie dat we denk ik wel een half jaar kunnen vullen.Erg tof !

Als klapper van de week mochten jullie proberen om grote zeepbellen te maken en dat ging vooral Mees en Joe erg goed af,want die hadden gewoon een perfekt sopje gemaakt.De anderen hadden in eerste instantie te veel water bij het mengsel gedaan en dus moesten we nog een extra fles afwasmiddel aanspreken.

We sloten af met lekker versgebakken wafels met een dikke laag poedersuiker.
Ja Woudwachters,het nieuwe Scoutingseizoen kan nu al niet meer kapot.