De Overvlieg-opkomst

13 september 2014.

Het overvliegen bij de Be Pals begon al vroeg,om 10.00 uur in de ochtend.Van de Babbelaars gingen er maar liefst zeven kinderen richting Zonnestralen,Speurders en Woudwachters.Eerst werden ze op autobanden op een avontuurlijke tocht door het bos getrokken en daarna moesten ze door gekleurde tunnels naar de hele hoge touwbrug die ze ver weg van de Babbelaars voerde.

Lars en Sammy kozen er voor om naar de Woudwachters te komen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.
In de middag was het de beurt aan onze fantastische Kangning en onverschrokken Sebastiaan om over te vliegen naar de Scouts.
Eerst deden we allerlei spelletjes met hun in de hoofdrol,zoals het lasso werpen over krukjes,waarbij Sebas duidelijk Kang versloeg.Bij het ballonnentrap mochten de heren samenwerken en dat ging ze goed af,want alleen Joe was slim genoeg om de ballon heel te houden.
Na het gesmokkel door het alligatorengebied gingen we terug naar het clubhuis,waar het scheerschuimgevecht met gejuich werd ontvangen,want wat is er nou leuker dan je tegenstander lekker in te zepen…..
Na een paar potjes,waarbij er steeds van tegenstander werd gewisseld,was bijna niemand meer herkenbaar.En heel belangrijk,onze nieuwelingen Lars en Destiny vonden het spel ook hartstikke gaaf.

Het échte overvliegen deden we traditioneel met de zeepbaan,dit jaar mochten de welpen de overvliegers over de zeepbaan trekken en daarna wilde bijna iedereen dat ook wel twee of drie of wel vier keer ervaren.

We wensen Lars,Sammy en Destiny een fijne tijd bij de Woudwachters.En natuurlijk wensen we Sebastiaan en Kangning ook een hele te gekke tijd bij de Bosgeuzen !