De fabel van de Poolvos.

13 december 2014.

De Fabel van de Poolvos.

De rode vossen en de poolvossen dwaalden al dagenlang door het winterlandschap terwijl ze niets anders te eten hadden dan boombast en gras, totdat beiden stuitten op een vers kadaver…..
Na het gevecht om het kadaver besluiten de poolvossen uit elkaar te gaan en wij volgende poolvos ” Ungava ” op zijn verdere tocht. Na twee dagen door een donker woud te hebben gezworven, vond Ungava een mooi hol om in te schuilen, maar een stel jonge lemmingen besluit om hem te gaan uitdagen….
Ondanks de pesterijtjes van de jonge lemmingen voelt Ungava zich steeds meer thuis in het donkere woud en hij gaat juist met steeds meer dieren een soort van vriendschap  aan en ze spreken met elkaar af dat als ze bij een bepaalde boom staan, veilig zijn……
Op een dag is Ungava zo ver van zijn hol gelopen dat hij bij een bergketen belandt.
Toch is hij niet ongerust, want hij hoort bekende geluiden en als hij bij de hoogste berg is gekomen, komt hij zijn oude vrienden tegen met wie hij ooit op pad ging…..
Ungava genoot van de tijd bij zijn oude vrienden, maar heeft toch ook heimwee naar zijn nieuwe vrienden in het donkere bos.
Omdat het weer gesneeuwd had waren echter zijn sporen verdwenen….althans,dat dacht hij, want hij zag wel vossensporen in alle kleuren van de regenboog en die besloot hij toen maar te volgen….
Halverwege de tocht kwam Ungava zijn nieuwe vrienden tegen, zij hadden ook de regenboogsporen gevolgd en nu bleek dus dat die van Ungava waren…

De opkomst.

De strijd om het kadaver deden we na met een grote jute zak die gevuld was met oude lappen stof.Je had snelheid,kracht en slimheid nodig om het kadaver te veroveren én je moest opletten dat je niet met de koppen tegen elkaar knalde…..
Het tikspel met de lemmingen zorgde ervoor dat elke welp een keer kon proberen om de anderen af te tikken zodra hij daar het goede moment voor zag.Dat was inderdaad het leuke van dit tikspel,de lemmingen mochten pas veiligheid zoeken als de vos zich had omgedraaid.
Hierna gingen we het bos in om boompje te verwisselen.Dit keer deden we het op tijd,dus als je geen boom had na de afgesproken tijd,was je af.
Na de limo,waarbij een spontane kwis ontstond,mochten jullie even uitwaaien in de speeltuin en daarna volgde een heerlijke sessie met de parachute.Iedereen mocht een oefening verzinnen en dat was echt heel gaaf.
De afloop van de fabel was erg verrassend en daarom probeerden wij die verrassing te vatten in wasco.We gingen namelijk regenboogsporen maken van Ungava de poolvos.