Opkomst met Mowgli.

17 januari 2015.

Opkomst met Mowgli.

Ondanks dat het de hele week prutweer was geweest,hadden we bij de Woudwachters toch weer geluk met een stralende zaterdag. Okee,het bos was aardig drassig en blubberig,maar dat zorgde alleen maar voor meer speelmogelijkheden.
De opkomst begom met het voorlezen van het verhaal van Mowgli en daarna doken we zijn wereld in.We deden Vlaggenroof tussen het dorp van Mowgli en een buurdorpje en dat ging echt supergoed.De vlaggen hingen goed zichtbaar in het bos en werden prima verdedigd.Uiteindelijk wist Plamen toch door de verdediging heen te breken en veroverde hij de witte vlag.
Hierna deden we een spel wat Han speciaal voor Mowgli had verzonnen en dat bleek al snel een gouden inval te zijn geweest.In het midden lag Mowgli als baby en daaromheen mochten twee welpen hem verdedigen. In een grote kring daarbuiten stonden echter de tijgers en die moesten Mowgli proberen te raken met twee ballen. Iedereen kreeg een keer de kans om Mowgli te verdedigen en ook als tijgers hadden jullie het prima naar de zin omdat je lekker kon ballengooien.
Tevreden liepen we weer terug naar ons honk in de Duinpan en daar deden we het namenspel met Mowgli.
Je moest proberen om niet geraakt te worden door een keiharde knuppel en dat ging alleen maar als je de namen van de anderen goed en snel wist te roepen.Dit spel zorgde voor veel lol en beurse knieën en hierna hadden we best wel dorst.
We gingen echter niet zo maar drinken,we deden het op de ouderwetse welpenmanier met het lied “Geef die beker door “.

Na een beker lekkere limo en een supergrote koek werd het tijd om de hersens te laten kraken voor het programma van de komende zes maanden.We noteerden heel veel ideetjes en binnenkort krijgen dus weer het programmaboekje.
Onderhand was het al weer vier uur geworden en moesten het knutselen van een regenmaker helaas laten schieten.We konden nog wel een heerlijk potje Hanengevecht houden.Twee spelers begonnen gehurkt met de armen over elkaar.Na het startsein moest je dan proberen om de ander om te duwen.Dit was ook weer een schot in de roos,want je hoorde een half uur lang gelach en gejuich door het clubhuis.
Na het sluiten mocht Nest Paars nog grabbelen en ook Joe en Esra vielen in de prijzen.

Volgende week gaat het programma over “Lucht “.