Woudwachters in het spoor van Baloe.

29 augustus 2015.

Woudwachters in het spoor van Baloe.

Eindelijk mochten we weer Scouten en het begon meteen goed met twee nieuwe kinderen bij onze trouwe hordegangers.
Het eerste spel was typisch voor de beer Baloe….er was geen plek op de bank voor hem,dus schuift hij maar de andere bankzitters er af. Jullie deden dit heel goed na en natuurlijk met louter kracht.Hierna gingen we het bos in voor een spel dat nog nooit hadden gespeeld,maar wat door al het groen nu goed kon.Per groepje mocht je een welp verstoppen en camoufleren en daarna moest je de gecamoufleerden van de andere groepjes zoeken.Dit was echt heel leuk.
Nu we lekker afgemat waren konden we wel wat rust gebruiken en daarom gingen we Berebroodjes maken met Baloe.Eerst afbakbroodjes een beetje uithollen en daarna een gehaktmix maken van allerlei soorten kruiden,mosterd en natuurlijk rundergehakt.Met dit mengsel vulden jullie de broodjes en daarna gingen ze oven in.
Voordat we weer naar buiten gingen dronken we nog limonade en wat bekers water en vervolgens gingen we het hol van Baloe eens goed opruimen.Zes kinderen hadden ieder een vak met wel 31 balletjes erin.Na het fluitsignaal moest je je balletjes naar het vak van een andere welp gooien en zelf zorgen vooor een leeg vak.Ons enige meisje won dit spel trouwens twee keer !
Ook degenen die even niet meededen hielpen goed mee door alle balletjes steeds in het spel te houden.
Ondertussen waren de Berebroodjes klaar om verorberd te worden met wat ketchup of curry.Ze zagen er niet alleen mooi uit,maar jullie vonden ze zo lekker dat alle broodjes zo op waren.
We eindigden de opkomst met het vragen naar jullie ideetjes voor de komende maanden en eerlijk is eerlijk het is een fantastische lijst geworden.